Bingo

Geplaatst op: 02-06-2022

Iedereen kent het nog wel, het spelletje bingo waarbij je een rijtje van getallen of een volle kaart ervoor zorgen dat je een (geld)prijs wint. De cijfers worden één voor één opgelezen of getoond, waardoor iedereen in spanning afwacht of het geluk aan zijn of haar zijde staat. Tegenwoordig is het veelal een bezigheid waarmee ouderen zich prima vermaken. Onder jongeren en volwassenen heeft zich namelijk een nieuwe trend voorgedaan, het spelen van online bingo. Hoewel de naam hetzelfde is, is er tussen beide vormen van gokken toch wel degelijk verschil te merken. Zo krijg je geen schorre stem van het schreeuwen van 'Bingo'.

Traditionele bingo blijft bestaan

Zowel online als offline wordt de traditionele bingo veel gespeeld. Het bingo spel (zie www.bingospelenonline.nl) bestaat standaard uit 90 cijfers, waarbij je een prijs wint indien je één volle rij, twee volle rijen of een volle kaart hebt. Op de bingo kaart staan 15 getallen, 5 getallen per rij. Er is wel verschil in prijzen op te merken tussen online en offline bingo. Offline bingo gaat om goederen dan wel geld, online speel je enkel voor geld. Natuurlijk kun je bingo ook enkel voor plezier en ontspanning spelen met familie en/of vrienden of tegen de computer.

Het nieuwe bingo met toernooien

Het spelen van online bingo wordt steeds populairder, vooral bij vrouwen. Daarbij heeft online bingo een nieuwe spelvariant met zich mee gebracht. Bingo met 75 getallen wordt gespeeld met een bingo kaart van 5 bij 5 getallen. Om te winnen dien je een bepaald patroon te verkrijgen op de bingo kaart. Deze is alvorens het spel begint bepaald. Voor iedere vorm van bingo is het online mogelijk om deel te nemen aan toernooien. Ieder toernooi komt met eigen voorwaarden betreffende het aantal te spelen bingo spellen of het spelen met een minimaal speeltegoed. Toernooien leveren vaak hogere bonussen op!