Domino

Geplaatst op: 02-06-2022

Domino is van oorsprong een Chinees spel. Het is een populair spel uit de 12e eeuw. Pas in de 18e eeuw verscheen het spel voor het eerst in Europa. Het spel is vooral populair in Cuba en Curaçao.  Domino wordt met speciale dominostenen gespeeld. De ogen op de dominostenen variëren van 0 tot 6.

Spelregels

Domino is een spel met blokjes, oftewel dominostenen, die met twee helften met stippen een getal voorstellen. Hierbij moeten dezelfde getallen tegen elkaar aan gelegd worden. Als je geen steen kunt plaatsen krijg je een nieuwe steen. De speler die  zijn stenen op een zo effectief mogelijke manier heeft weggespeeld, heeft gewonnen. Het spel is afgelopen als iemand 100 punten heeft.

Verschillende manieren domino

Vind jij domino een leuk spel om te spelen? Op Fun-palace.nl vind je alles wat maar te maken heeft met domino. Zo vind je er informatie en de leukste tips om het spel te spelen. Je kunt met dominostenen op twee verschillende manieren spelen. Je kunt ervoor kiezen om een lange dominobaan te maken die vervolgens om kan vallen of kies ervoor om de dominostenen met een gelijk aantal ogen aan elkaar te leggen zodat je een slang van stenen krijgt. Deze laatste versie kun je via de Anno-domino.nl website spelen. Er zijn verschillende varianten domino die veel op elkaar lijken. Je kunt het spel met meerdere personen spelen; minimaal met 2 spelers en maximaal met 4 spelers.

Gratis domino spelen online

Durf jij in de wereld van domino te stappen? Op deze website vind je alle basis informatie over de bekende Domino spellen. Speel nu het bekende dominospel hier online!