Fun ringtones

Zodra je op je telefoon gebeld wordt of er komt een smsje binnen, dan maakt je telefoon meestal een waarschuwend geluid, zodat je op de hoogte bent van de inkomende oproep of ontvangen bericht. Dit geluid wordt een ringtone genoemd. Deze kan zowel een kort geluid als een kort muziekstukje zijn. De eerste mobiele telefoons kende ook al Gratis beltoon top 40, dit waren toen nog monofone ringtones, ofwel beltonen die uit een enkele melodie bestonden. Naast deze monofone ringtone, zijn er door de jaren heen nog andere ringtones ontstaat. Ringtones zijn hedendaags nog steeds via het internet te verkrijgen, hier dient wel vaak betaald voor te worden.

Polytones

Na de monofone ringtones zijn er de polyfone ringtones gekomen. Bij deze ringtone worden er meerdere verschillende notenlijnen met elkaar gecombineerd, waardoor er meerdere geluiden tegelijkertijd hoorbaar zijn. Deze polyfone ringtones worden ook wel polytones genoemd. Op dit moment zijn er nog steeds mensen die gebruik maken van deze polytones. De meeste telefoons hebben dan ook standaard een aantal verschillende monofone en/of polyfone ringtones tot hun beschikking, zodat de gebruiker kan wisselen van ringtone.

Realtones

Tegenwoordig zijn de monofone en polyfone ringtones niet meer zo heel populair, maar wordt er meer gebruik gemaakt van realtones. Deze realtones zijn in feite korte onbewerkte fragmenten uit een bekend liedje of uit een bekende film. Een realtone wordt vaak in de vorm van een MP3 bestand geleverd, waardoor deze door de meeste telefoons zijn af te spelen. Het is mogelijk om deze realtones te bestellen via een smsje. Hierbij is het echter wel belangrijk dat je er rekening mee  moeten houden dat de kans groot is dat je hierna vastzit aan een abonnement. Let daarom altijd goed op bij het bestellen van een realtone.